Laster...
bild2-bruket

Bruk - oppskrifter fra Järbo

I Bruk-samlingen leter Järbo etter sine røtter i slumrende møller og nedlagte fabrikker. I høstkolleksjonen møter vi det rå og rustikke – det grasiøse og silkemyke. Folkloristiske mønstre kombineres med stilige kabaler og spennende strukturer. Mykt møter hardt, da materialer som skimrende silke og myk lamaull står side om side med rustikk svensk ull og slitesterkt raggsokkgarn. Plaggene skal kunne brukes over lengre tid, både estetisk og materialmessig. Oppdag en skjult verden sammen med Järbo!

bruk-hero-2

Tips & råd

Strikke-/heklefasthet: Strikk eller hekle alltid en prøvelapp som anbefalt. Stemmer det ikke med strikke-/heklefastheten som er angitt, prøv med tynnere eller tykkere pinner eller heklenål. Stemmer ikke strikke/-heklefastheten, kan resultatet få feil mål og fasong.

Markér størrelsen du strikker eller hekler så er det lettere å følge teksten i oppskriften.
Diagram: Det blir lettere å følge med i diagrammet om du legger en linjal eller et ark langs den ruteraden du strikker eller hekler.

Bevegelsesvidden på plaggene i våre oppskrifter varierer avhengig av plaggenes type og fasong. For å finne riktig størrelse anbefaler vi at du først måler direkte på kroppen. Deretter bestemmer du selv størrelsen på plagget avhengig av hvor mye bevegelsesvidde du vil at plagget skal ha.

Blokking og vask: Garn kan farge av når det ligger fuktig over lengre tid. Vær ekstra forsiktig med blokking og vask av plagg med sterke kontrastfarger. Fukt arbeidet og klem forsiktig ut eventuelt overskuddsvann i et sammenrullet håndkle.

© 2023 - Eddna