DK

DK-garn er internasjonal standard for tykkere garn. DK står for "double knitting" og er dobbelt så tykt som Fingering. Et godt garn som egner seg til varme og behagelige plagg - oppdag det brede utvalget hos Eddna!

DK
Laster...

Produkter: 11

per side
Angi stigende retning

Kjøp DK-garn online – Garn for dobbelstrikking | Eddna.no

DK-garn er internasjonal standard for tykkere garn. DK står for "double knitting" og er dobbelt så tykt som Fingering. Et godt garn som egner seg til varme og behagelige plagg - oppdag det brede utvalget hos Eddna!

Produkter: 11

per side
Angi stigende retning

DK

Hos Eddna bruker vi den internasjonale standarden for å gruppere garn med tilsvarende tykkelse og masketetthet. Garn i samme garngruppe kan ofte erstattes av hverandre, men ikke glem at garnforbruket og utseendet på plagget kan variere hvis du skifter garn. Lag alltid en prøvelapp!

 

 

Kjøp tykt DK-garn online

Eddna har et velassortert utvalg av DK-garn online. Garnet kommer fra velkjente produsenter som holder høy kvalitet. Kan brukes til både små og store prosjekter av deg som ønsker å slippe kreativiteten løs. Hekle og strikk med garn i DK-tykkelse. Lag komfortable plagg eller interessant tilbehør med god holdbarhet. På hjemmesiden finnes garn i mange vakre farger som vil egne seg for ditt neste prosjekt, garn det er virkelig moro å jobbe med!

 

 

Hva betyr DK-garn?

DK er en forkortelse for "double knitting", dobbeltstrikk på norsk. Dette betyr at garn i denne gruppen er omtrent dobbelt så tykt som Fingering-garnet. Garn i denne gruppen har en løpemeter på 201 - 250 meter / 100 gram. Vi tar utgangspunkt i den internasjonale standarden der garn grupperes etter tykkelse i stedet for masketetthet. Garnet i denne kategorien kan oppføre seg ulikt, så du bør alltid lage en prøvelapp for å få en følelse av hvordan garnet du har i hånden vil oppføre seg.

 

 

Tykt garn strikket dobbelt

I strikking kan begrepet “double knitting” forekomme i to sammenhenger. Brukt i forbindelse med å beskrive garnet, refererer begrepet til garnets tykkelse.

Brukes begrepet i selve strikkingen, er det en metode hvor for- og baksiden strikkes med to ulike garn samtidig. Det er altså mulig å bruke DK-garn til dobbeltstrikking, men det er viktig å skille begrepene. Tykt garn gir grove masker og kan for eksempel brukes til et koselig skjerf.

 

"Double knitting" - dobbelt så tykk som Fingering

Fingering-garn er sannsynligvis den vanligste tykkelsen å bruke. Til sammenligning er DK-garn dobbelt så tykt, noe som gir plagget en helt annen karakter. I sortimentet finnes det garn i DK-størrelse som har ulike egenskaper basert på bruksområde, ull som er superwash eller forskjellige blandinger med for eksempel bomull, viskose og lin. Ta utgangspunkt i hva garnet skal brukes til og velg deretter en passende blanding til for eksempel sokker, votter eller et deilig teppe - myke og varme plagg du vil elske!

 

 


© 2024 - Eddna