Laster...

Emmaboda - strikket topp

Dette er en enkel og stilig sommertopp med melert effekt. Den er strikket med to forskjellige tråder samtidig, nedenfra og opp. For- og bakstykket strikkes likt, og på skuldrene felles det av med maskesting for en sømløs avslutning. Til slutt plukkes det opp masker rundt ermehullene og halskanten, og her strikkes en i-cord-felling. Velg den størrelsen som er nærmest bystemålet ditt!

Velg Størrelse Størrelsesguide
kr 180

Emmaboda - strikket topp

Dette er en enkel og stilig sommertopp med melert effekt. Den er strikket med to forskjellige tråder samtidig, nedenfra og opp. For- og bakstykket strikkes likt, og på skuldrene felles det av med maskesting for en sømløs avslutning. Til slutt plukkes det opp masker rundt ermehullene og halskanten, og her strikkes en i-cord-felling. Velg den størrelsen som er nærmest bystemålet ditt!


Beskrivelse på flere språk: Svarta Fåret Ravelry Store

Designer: Agnes Brandels
Version: 1
Artikkel nummer: 392873

Oppskrift, informasjon

GARN Lisa (100 % kjemmet bomull, ca. 50 g = 165 m)
GARNALTERNATIV Stina (da bare med én tråd) (100 % bomull, ca. 50 g = 80 m)
STRIKKEFASTHET Ca. 18 m x 28 p, p 4,5 mm = 10 x 10 cm
STØRRELSER XS (S) M (L) XL (XXL) 3XL (4XL)
BEVEGELSESVIDDE ca. 0 - 5 cm positiv bevegelsesvidde
PLAGGETS OVERVIDDE Ca. 85 (92) 100 (106) 116 (130) 142 (155) cm.
GARNFORBRUK De to fargene holdes sammen gjennom hele arbeidet.
Fg 1: Ca. 120 (120) 150 (150) 150 (200) 200 (200) g (fg 385074, coastal water)
Fg 2: Ca. 120 (120) 150 (150) 150 (200) 200 (200) g (fg 385079, paradise blue)
RUNDPINNE 4 og 4,5 mm, 80 cm
TILBEHØR Ullnål
VANSKELIGHETSGRAD Litt øvet

Garn Lisa
Teknik Strikking
Plaggtype Topper
Garnvekt Sport
eddna_storleksguide_vuxen-1
eddna_storleksguide_barn-1

STRIKKING
arb = arbeid/arbeidet, bakstk = bakstykke, beg = begynn/begynnelsen, bf/bfg = bunnfarge, bmb = bakre maskebue, dotf = dobbel overtrekksfelling, fg = farge, flm = flytt markør, flg = følgende, fmb = fremre maskebue, forkl = forklaring/forklaringer, forstk = forstykke, ggr = ganger, glattstr = glattstrikk, iflg = ifølge, kantm = kantmaske, LM = løft markør, m = maske/masker, mb = maskebue, mf/mfg = mønsterfarge, omg = omgang, otf = overtrekksfelling, p = pinne/pinner, plm/pm = plasser markør, r = rett maske/rette masker, rillestr = rillestrikk, rest = resten/resterende, RS = rettsiden, sm = sammen, vr = vang maske/vrange masker, VS = vrangsiden, ytterl = ytterligere, økn = økning

HEKLING
dst = dobbelstav, fm = fastmaske/fastmasker, hst = halvstav, kjm = kjedemaske, lm = luftmaske, lmb = luftmaskebue, st = stav, stgr = stavgruppe, 3-dst = tredobbel stav, 5-lmb = luftmaskebue med 5 lm

For å unngå spørsmål: Les nøye gjennom oppskriften før du begynner på arbeidet.
Strikke-/heklefasthet: Strikk eller hekle alltid en prøvelapp som anbefalt. Stemmer det ikke med strikke-/heklefastheten som er angitt, prøv med tynnere eller tykkere pinner eller heklenål. Stemmer ikke strikke/-heklefastheten, kan resultatet få feil mål og fasong.
Markér størrelsen du strikker eller hekler så er det lettere å følge teksten i oppskriften.
Diagram: Det blir lettere å følge med i diagrammet om du legger en linjal eller et ark langs den ruteraden du strikker eller hekler.
Bevegelsesvidden på plaggene i våre oppskrifter varierer avhengig av plaggenes type og fasong. For å finne riktig størrelse anbefaler vi at du først måler direkte på kroppen. Deretter bestemmer du selv størrelsen på plagget avhengig av hvor mye bevegelsesvidde du vil at plagget skal ha. Plaggskisser viser plaggets mål.
Strikk med flere farger: Strikker du mer enn 3-4 masker med samme farge, så pass på at tråden som løper løs på baksiden tvinnes rundt tråden du strikker med så du ikke får for lange løse tråder på baksiden. Må trådene tvinnes på flere omganger etter hverandre, så pass på at de ikke tvinnes på samme sted.
Tips for håndfarget garn: Fargen på garnet kan variere fra parti til parti, så pass på at du fra starten har nok garn til hele prosjektet. For å få en jevnere blanding mellom fargene, kan du gjerne veksle mellom å strikke to pinner fra en hespe og to pinner fra en annen.
Garnalternativ: Vær obs på at strikke-/heklefasthet, garnforbruk og den endelige fasongen kan variere ved bytte av garn (også med garn i samme garngruppe).
Blokking og vask: Garn kan farge av når det ligger fuktig over lengre tid. Vær ekstra forsiktig med blokking og vask av plagg med sterke kontrastfarger. Fukt arbeidet, gjerne med en sprayflaske, klem forsiktig ut eventuelt overskuddsvann i et sammenrullet håndkle. Legg arbeidet til tørk på et flatt og tørt underlag, og spenn det ut etter angitte mål.

© 2024 - Eddna