Laster...
samlingsbild-raggifamilj

Slik velger du riktig sokkegarn - En guide til Järbos sokkegarn

Hvilket sokkegarn skal jeg velge?
Hvordan skiller ull seg fra merinoull?
Sokker om sommeren
Hva betyr superwash?
Sokkegarn uten "plast"
Les mer om alle Järbos sokkegarn

Raggi - det klassiske raggsocksgarnet

Tykke, varme sokker å slentre rundt hjemme i eller å ha i støvlene i soppeskogen! Raggi har varmet tusenvis av føtter siden midten av 70-tallet da den første nøstet så dagens lys i ullfabrikken i Järbo. Visste dere at de til og med bygde om maskinene i ullfabrikken for å få fram det perfekte Raggigarnet? Resten er historie, som man pleier å si. På bildet ser dere Karl-Erik Blomberg, Raggis "pappa". Strikkepinnene tok raskt til seg Raggi som favorittgarnet til varme og gode sokker, og det holder seg fortsatt den dag i dag, over 40 år senere.

Å strikke sokker i Raggi går fort, siden garnet er tykt. Derfor passer det utmerket for deg som er nybegynner, og for alle som vil ha et par helt vanlige, tykke raggsocker. Raggi inneholder ull og polyamid (eller nylon, som det også kan kalles), som er en klassisk sokkegarnkombinasjon. Ullen varmer, og polyamiden gjør garnet slitesterkt.

 
raggi

Mellanraggi - varmer i høststøvlene

Raggis lillesøster Mellanraggi er nesten halvparten så tykk som Raggi og passer perfekt i høststøvlene. Et smidig, lettstriket sokkegarn som egner seg godt til mønsterstrikk. Akkurat som Raggi finnes Mellanraggi i mange morsomme trykkfarger som skaper "ferdige" mønstre når du strikker helt av seg selv.

Akkurat som Raggi inneholder Mellanraggi 75% ull og 25% polyamid.

 
mellanraggi

Bambu Raggi

Den herlige sammensetningen av ull, bambus og polyamid gjør Bambu Raggi til et varmt og slitesterkt garn, samtidig som det også blir veldig mykt. I tillegg blir det både behagelig og fint å strikke med. Bambu Raggi finnes både i ensfargede nyanser og lekne trykkfarger. Bambus er naturlig antibakteriell og har lavere miljøpåvirkning enn bomull. Bambu Raggi er en av våre sokkegarner som også passer godt om sommeren!

 
bamburaggi

Merino Raggi

Vårt luksuriøse håndfargede merinosokkegarn! Merino Raggi finnes både i ensfargede farger inspirert av akvarellmaling samt sprakende, godterilignende farger. Litt som polkastenger! Merino Raggi er omtrent like tykt som Mellanraggi og Tencel Raggi, og det samme mønsteret kan strikkes i disse garnene.

Siden merino er en av verdens mykeste ulltyper, blir sokker strikket i Merino Raggi ekstremt myke.

 
merinoraggi

Soft Raggi

Raggifamiliens syntetiske alternativ som gir ekstremt myke sokker! Soft Raggi består av en blanding av bambu, micro premium akryl og elastan, noe som gjør det luftig og elastisk! Perfekt for deg som vil ha sokker som er ekstra lette å ta på og av, eller for deg som ikke ønsker eller kan bruke garn med ull. Soft Raggi finnes både i ensfargede og trykte farger.

 
softraggi

Junior Raggi - for tynne, behagelige sokker

Her har vi det perfekte tynne sokkegarnet! Med 400 meter på 100 gram passer dette til mye. Du får tynne, slitesterke sokker som passer perfekt i skoene den kalde halvdelen av året. Sokker strikket i Junior Raggi blir omtrent like tynne som vanlige strømper, derfor kan de brukes i vanlige sko uten å ta for mye plass. Akkurat som Raggi og Mellanraggi inneholder dette garnet 75% ull og 25% polyamid.

 
juniorraggi

Tencel Raggi

Blankt, smidig og helt naturlig, for deg som vil ha kun naturmaterial. Tencel Raggi består av ubehandlet ull og tencel (eller lyocell), en spennende fiber som utvinnes fra FSC-sertifisert cellulose fra raskt voksende energiskog. Med dette myke og fine sokkegarnet strikker du sokker som både er miljøvennlige og veldig stilige. Tencel Raggi kommer i halvparten ensfargede og halvparten trykte farger. Vær oppmerksom på at et sokkegarn uten superwash eller polyamid aldri vil være like slitesterkt som et forsterket garn. Her gjelder det derfor håndvask, i motsetning til de andre som kan vaskes i maskin.

 
tencel
© 2023 - Eddna