Laster...
Fleringe CAL: del 2

Fleringe CAL: del 2

Posted: 23 May, 2022
Writer: Anna Erlandsson
Kategori:

Jeg håper du har rukket å komme i gang med de første 85 radene på Fleringe-sjalet og at du har ca. 89 masker på rad 85. Sjalet ser på dette tidspunktet ut som en lang, smal og litt skrå trekant, og du lurer kanskje veldig på hvordan dette kan bli et sjal?

Men bare ta der rolig, nå begynner vi å øke litt oftere langs den ene kanten på sjalet. Da vokser det sakte, men sikkert, ut en ny spiss så sjalet får sin bumeranglignende form.

Det er selvsagt ingen fare om du ikke har rukket å hekle til rad 85. Du hekler i ditt eget tempo – og både Facebook-gruppen og blogg-innleggene blir stående.

 

FÅ HJELP OG INSPIRASJON

Apropos gruppen - du er vel med i Facebook-gruppen vår hvor vi treffes og stiller spørsmål, viser bilder og hjelper hverandre? På Instagram kan du tagge innleggene dine og selv følge #FleringeCAL for å få opp alle de fine sjalene i feeden din.

 

STIKK INNOM DIN FORHANDLER

Oppskriften til Fleringe kan kjøpes som løs oppskrift, eller som en del av oppskriftsheftet 15 Fäbod, digitalt eller på papir, fra Järbos forhandlere, direkte fra Järbo eller fra Ravelry. Et hett tips er å besøke garnbutikken din - er du heldig har de fortsatt et eksemplar av Järbo Fäbod Lookbook - den er gratis ved kjøp av garn, og inneholder oppskriften til Fleringe!

 

FINE HEFTER

Som det taktile vesenet jeg er, starter jeg med å kjenne på hvordan materialene føles. Derfor er jeg litt opptatt av ulike garnkvaliteter, men også av andre materialer, som papir. Nettopp derfor vil jeg slå et slag for Järbos trykte oppskriftshefter og Lookbook; papiret er tykt og matt, men likevel glatt - perfekt å notere på. Heftene er virkelig vakre.

DA SETTER VI I GANG MED RAD 86

I dag starter vi med del 2 av oppskriften, altså radene 86-126 som nesten ligner radene 4-85, og er enkle å huske – riktig meditasjons- eller TV-hekling!

Jeg har delt inn heklealongen vår i tre deler:

 

Del 1 (rad 1-85): tirsdag 17. mai

Del 2 (rad 86-126): tirsdag 24. mai

Del 3 (blondekanten): tirsdag 31. mai

 

TIPS TIL RADENE 86-126

Det er fortsatt økningene på den ene kanten og fellingene på den andre som former sjalet, men f.o.m. rad 86 øker du med ytterligere en maske til per rad, noe som gjør at sjalets andre ende, eller spiss, vokser frem.

2 st sm (2 staver sammen) regnes som en maske.

Luftmaskene i starten på hver rad regnes også som en maske, (4 lm = 1 dst, 3 lm = 1 st).

Maskeantallet per rad står ikke skrevet etter rad 87 i oppskriften, herfra gjentar du radene 86-87 til du har 126 rader totalt. For å gjøre det lettere, tenk slik:

○ Rader med partall (rad 86, 88, 90, 92 osv. ): + -1 masker sammenlignet med tidligere rader

○ Rader med oddetall (rad 87, 89, 91, 93 osv.): +3 masker sammenlignet med tidligere rader

○ Altså: rad 86 = 90 m; rad 87 = 93 m; rad 88 = 94 m; rad 89 =  97 m osv.

○ På siste rad i del 2, rad 126, skal du ha 170 masker.

○ Akkurat som på del 1 er det en tabell under / her hvor du kan krysse av og kontrollere maskeantallet for hver rad.

 

HEKLE SAMMEN

Ikke glem å ta bilder av Fleringe-sjalet ditt og del i Facebook-gruppen eller på Instagram med taggen #FleringeCAL så vi skaper den sterke, gode følelsen av at vi hekler noe sammen, hundrevis - kanskje tusenvis av heklere i samme virtuelle "rom". Det er litt magisk synes jeg.

Det er så fantastisk gøy å se sjalene deres vokse frem! Jeg (Anna Erlandsson, @hooked_by_anna) og teamet på Järbo titter innom Facebook-gruppen og svarer på spørsmål der dere ikke allerede har svart hverandre. Aktiviteten i gruppen er virkelig i full gang, og det er så fint å se hvordan dere hjelper hverandre! Lykke til med del 2, så sees vi om en uke når det er tid for den siste og morsomste delen: blondekanten!

PDF varvantal


© 2024 - Eddna