Laster...
Fleringe CAL: del 3

Fleringe CAL: del 3

Posted: 31 May, 2022
Writer: Anna Erlandsson
Kategori:

DEL 3 - DEN MORSOMSTE DELEN - BLONDEKANTEN!

Når du har heklet 126 rader, er det tid for å hekle blondekanten som er avslutningen på sjalet - prikken over i-en og sannsynligvis det morsomste momentet!

 

Det er selvsagt ingen fare om du ikke har kommet til rad 126. Som noen i Facebook-gruppen sa: det er ingen konkurranse. Du hekler i ditt eget tempo og både Facebook-gruppen og blogginnleggene vil bli stående.

Radene blir lengre etter hvert som du hekler, så det oppleves kanskje som det tar mer tid når det nærmer seg slutten.

 

MINDRE EGNET FOR TV-HEKLING

I dag starter vi med del 3 av oppskriften, som i motsetning til del 1 og 2 kanskje ikke passer like godt som TV-hekling. Det krever litt mer oppmerksomhet, men er også veldig morsomt og takknemlig å hekle.

 

Fleringe heklealongen er delt i tre deler. Du finner de tidligere blogginnleggene her:

Del 1 (rad 1-85): tirsdag 17. mai

Del 2 (rad 86-126): tirsdag 24. mai

Del 3 (blondekant): tirsdag 31. mai

 

1 + 4 RADER BLONDEKANT

Til del 3 har jeg spilt inn noen korte videoer hvor jeg viser hvordan man hekler, rad for rad. Blondekanten består av fem rader som hekles langs to av de tre sidene på trekanten. Jeg tenker på disse fem radene som 1 + 4: en første "basisrad" (som egentlig bare er halv siden den bare hekles langs ene siden), etterfulgt av fire hele blonderader.

RAD 1

Når du har kommet til slutten på rad 126, er du ved fellingskanten på sjalet; den siste masken du hekler på rad 126 er 2 staver sammen (2 st sm). Ikke klipp av garnet eller snu arbeidet, men fortsett "rundt hjørnet" og hekle fastmasker i siden på stavene som forklart i oppskriften. (Se bilde og video.)


RAD 2

Rad 2 danner et enkelt hullmønster med luftmaskebuer og staver. Her er det viktig å telle slik at du har riktig antall luftmaskebuer (hull) så det stemmer med hullmønsteret på rad 3. Antall lm-buer på hver side skal være delelig med 3 + 1 + lm-buen i midten/hjørnet.

 

Vær oppmerksom på hvordan du hekler i "hjørnet" i midten. (Se film.) På slutten av rad 2 skal du snu. (Obs - det har dessverre blitt en skrivefeil: ordet "snu" mangler på slutten av rad 2 og 4 i oppskriften.)

RAD 3-4

På rad og 4 dannes det meste av blondemønsteret med stavgrupper og luftmaskebuer. Alle elementene finnes på video hvis du synes det er vanskelig å lese oppskriften. Vær obs på at oppskriften er litt annerledes på midten/hjørnet. Obs: du skal snu på slutten av rad 4.

RAD 5 MED PICOTMASKER

Siste raden består av fastmasker som hekles i luftmaskebuene samt picotmasker. Hva er da en picotmaske? Jo, det er en fastmaske etterfulgt av 3 luftmasker som du fester med en kjedemaske i fastmasken. Luftmaskene danner dermed en liten “knopp“ øverst i hver bue. Fint!

BLOKK BLOKK BLOKK

Å vaske, våtstrekke og plantørke et heklet sjal er et must! Maskene faller på plass, glansen kommer frem, blondekanten "legger seg" og hele sjalet kommer til sin rett. Vask for hånd eller i maskin på ullprogram (jeg gjorde det senere), legg ut, form og la det tørke på et stort badehåndkle eller et annet egnet underlag. Jeg trengte to badehåndklær til mitt Fleringe!

TA BILDER OG DEL FOR DEN KOMMENDE KONKURRANSEN!

Ikke glem å ta bilder av Fleringe-sjalet ditt og del i Facebook-gruppen eller på Instagram med taggen #FleringeCAL slik at vi kan se alle de fine sjalene som begynner å bli ferdige. Det blir snart utlyst en konkurranse blant de som deler bilder av sine Fleringe-sjal. Følg @jarbogarn og @hooked_by_anna på Instagram så går du ikke glipp av konkurransen!

Det er kjempegøy å se sjalene deres vokse. Jeg (Anna Erlandsson, @hooked_by_anna) og teamet på Järbo vil selvsagt fortsette å besøke Facebook-gruppen i fremtiden og svare på spørsmål så langt vi kan!

Lykke til med del 3!

© 2024 - Eddna