Laster...
Høstsokken: Del 3

Høstsokken: Del 3

Posted: 13 April, 2021
Writer: NWT Migrate
Kategori:

Hjertelig velkommen til tredje og siste delen av høstsokken!

Nå er det tid for å avslutte sokken med en myk og fluffy kant. Kanten strikkes i patentstrikk med to farger, noe som betyr at den blir vendbar. Bretter du ned kanten, blir altså mønsterfarge 2 ekstra fremtredende, mens mønsterfarge 1 blir dominerende hvis du ikke bruker brettekant. Både pent og finurlig!

Den tofargede patentstrikkingen blir dobbelt så tykk som resten av sokken siden teknikken gir en dobbeltsidig struktur. Denne typen vrangbord blir ikke like stretchy som vanlig vrangbord – bare mer fleksibel og fluffy. Det er meningen at kanten kan brettes mykt ned over vristen, eller brukes uten brett, bare skjøvet litt ned.

For å kunne strikke denne typen patent, må du lære deg to nye typer masker:

RETT MASKE UNDER = RMU og VRANG MASKE UNDER = AMU
Lengst ned i dette innlegget finnes instruksjonsfilmer som viser hvordan disse maskene strikkes, men her kommer også en skriftlig forklaring.

RMU = Stikk høyre pinne inn i masken under følgende maske og strikk en rett maske gjennom denne. Når den masken som skulle vært strikket skyves av venstre pinne, blir den «mistet» og legger seg om den strikkede masken.

AMU = Stikk høyre pinne inn i masken under følgende maske og strikk en vrang maske gjennom denne. Når den masken som skulle vært strikket skyves av venstre pinne, blir den «mistet» og legger seg om den strikkede masken.

VIKTIG Å VITE: Mister du masker når du strikker patentstrikk, er det ekstra vanskelig å finne dem igjen. Det samme gjelder om du forsøker å rette opp feil og må rekke opp. Da kan løsningen være å rekke opp helt til begynnelsen på kanten, bare for å få en ny start der du vet at alt stemmer.

STRIPER

*Omgang 1: Rette masker med farge 2.
Omgang 2: Rette masker med farge 1.
Omgang 3: Rette masker med farge 2.
Omgang 4: Rette masker med farge 1.
Omgang 5: Rette masker med farge 2.**
Strikk 2 omganger rett med farge 1.

Strikk ifølge ifølge diagram B, omgang 1-6 totalt 3 ggr, deretter omgang 1-3, 1 gang.

Gjenta STRIPER fra *-**.

Strikk 2 omganger rett med farge 1.

DIAGRAM B

KANT i tofarget patent

Omgang 1: Med farge 1: Strikk vrangbord (1 r, 1 vr) ut omgangen.
Omgang 2: Med farge 1: Strikk vrangbord (1 rmu, 1 vr) ut omgangen.
Omgang 3: Med farge 2: Strikk vrangbord (1 r, 1 amu) ut omgangen.

Gjenta omgang 2 og 3 til kanten måler 8 (10) cm.

Fell av i vrangbordstrikk (1 r, 1 vr) med farge 1.
Klipp av garnet og fest løse tråder.

Psst! Bli med i vår Facebook-gruppe «Vi som stickar Järbosockan» – der deler vi bilder, tips og inspirasjon. Vis gjerne arbeidet ditt på Facebook og Instagram (@jarbogarn). Husk å bruke hashtag #höstsockan

© 2024 - Eddna