Laster...
Julevotten 2020 - Del 1

Julevotten 2020 - Del 1

Posted: 23 February, 2022
Kategori:

Hjertelig velkommen hit, på Luciadagen! Idag får vi endelig møte lyset i form av Lucia og hennes terner, og lytte til vakker sang! Vi på Järbo håper at denne Knit-along skal bli ytterligere et lyspunkt der vi kan møtes – noe vi trenger så vel i disse tider.

Håper at du sitter klar med garn og pinner, og litt julekaffe med noe godt til? For nå setter vi i gang med første delen av Julvanten 2020!


For de av dere som strikker i våre ferdige pakker - les materialinnlegget for å se hvilken bestilling du skal bruke fargene i.


Would you like to read the blog entry in another language? 

Dansk

Suomeksi

English

Svenska

 

I del 1 vil vi fokusere på den vrangbordstrikkede mansjetten som starter med et spesielt vrangbordopplegg som gir en veldig søt og pen kant. Deretter skal vi strikke en latvisk flette som vakker avslutning på mansjetten.

OBS! For at vanten din skal få de målene som angis i størrelsesguiden, er det viktig at du kontrollerer at strikkefastheten din stemmer før du begynner å strikke! Her finner du all informasjon du trenger om materialforbruk, strikkefasthet og størrelse.

 

 

MANSJETT

Med farge 1 og strømpepinner 3.5 mm: Legg opp 25 m.

OBS! Strikk først to pinner frem og tilbake:

  1.  p: Strikk 1 r, *hent opp 1 m ved å føre den høyre pinnen under venstre pinne og hent opp garnet, 1 r*, gjenta *-* ut p. (Se instruksjonsfilm nedenfor) = 49 m

 

 

  1.  p: *1 r, 1 vr*, gjenta *-* til det gjenstår 1 m.

Herfra skal mansjetten nå strikkes rundt, og før du gjør det, strikkes siste og første maske sammen slik: Fordel maskene på 4 strømpepinner. Før over siste masken på pinnen til pinne  1 og strikk den deretter rett sammen med den første masken. Strikk 1 vr og strikk deretter vrangbord (1 r, 1 vr) ut omgangen = 48 m

 

 

Fortsett å strikke vrangbord til mansjetten måler 5 cm.
Strikk 1 omgang rett.


Latvisk Flette

  1. omg: *1 r med Fg1, 1 r med Fg2*. Gjenta *–* ut omg.
  2. omg: *1 vr med Fg1, 1 vr med Fg2*. Gjenta *–* ut omg. OBS! Hold begge trådene foran arbeidet når du strikker. Ved hvert fargebytte skal det nye garnet føres under det garnet du nettopp har strikket med.

  1.  omg: *1 vr med Fg1, 1 vr med Fg2*. Gjenta *–* ut omg. OBS! Hold begge trådene foran arbeidet når du strikker. Ved hvert fargebytte skal det nye garnet føres over det garnet du nettopp har strikket med.

 

Ha nå en fortsatt fin Luciadag, og lykke til med vantestrikkingen! 

Psst! Bli med i vår Facebook-grupp Julvanten – der deler vi bilder, tips og inspirasjon. Vis gjerne arbeidet ditt på Facebook og Instagram (@jarbogarn). Ikke glem å hashtagge med #julvanten2020!


© 2024 - Eddna