Laster...
Julvanten 2022 - Materialinnlegg

Julvanten 2022 - Materialinnlegg

Posted: 14 November, 2022
Writer: Maja Karlsson
Kategori:

Julvanten 2022 starter 13. desember. Som vanlig er det Maja Karlsson som står for designet, og vi publiserer den første oppskriftsdelen tidlig om morgenen slik at du som vil det, kan stå opp tidlig og strikke på luciamorgenen. Vi ser frem til å få tilbringe en stemningsfull adventstid sammen med dere som vil dele denne koselige tradisjonen med oss!

Tekniske momenter som inngår

-Klassisk vrangbord
-Tofarget strikking
-Tommelkile

Dato
Materialinnlegg: 2. desember (som du leser nå)
Del 1: 13. desember
Del 2: 16. desember
Del 3: 19. desember

Garn og farger
Julevotten strikkes i vår fine Svensk Ull! Det er et 3-tråds ullgarn av svensk ull-råvare, som produseres av Klippans Yllefabrik og finnes i 21 farger.

Her finner du forhandlere (lenke)

Til julevotten trenger du to farger, dvs. en hespe av hver farge som angis nedenfor. Siden votten er strikket med to farger, er det viktig å huske på at fargene skal stå i god kontrast til hverandre. Hvis du velger noen av de foreslåtte garnpakkene, er du på den sikre siden. Vil du velge farger selv? Vær da nøye med at fargene skiller seg nok fra hverandre til at mønsteret kommer tydelig frem!

Størrelse Julevotten kommer i én damestørrelse med følgende mål:
VOTTENS OMKRETS Ca. 19 cm
VOTTENS LENGDE Ca. 27 cm
TOMMELENS LENGDE: 6 cm
LENGDE, TOMMELKILE: 7 cm
LENGDE, HÅND (fra slutten på tommelkilen): 14 cm
LENGDE, MANSJETT: 5 cm

Strikkefasthet
Ca. 25 m x 24 p glattstr i mønster med p 3,5 mm = 10 x 10 cm

Fargeforslag
Her finner du Majas ferdige fargeforslag. I pakken inngår to hesper Svensk Ull i pakkens farger.

Julfest

Mørk rød og naturlig ufarget grå - en klassisk fargekombinasjon som gir skikkelig følelse av juletid.

Fargene i pakken er: 59018 Lingonberry Jam og 59002 Gotland Grey.

Vinterskog

Den første snøen legger seg på tette små graner. Kanskje blir noen av dem et juletre hjemme hos deg? Denne fargekombinasjonen kjennes vinterlig, men samtidig en stille lengsel etter lys og grønt.

Fargene i pakken er 59019 Bauer Green og 59001 Arctic Fox

Snökristall

Har du ikke testet Dala Blue enda, er det på høy tid. Den klare blå fargen mot den hvite naturfargede er uslåelig! Et lett snøfall mot kald, blå himmel.

Fargene i pakken er 59012 Dala Blue og 59001 Arctic Fox

Gårdsnisse

Vintermørket har lagt seg, og noe lite rører seg rundt uthusene. Gårdsnissens votter trenger ingen klare farger for å være vakre. Grått møter grått og skaper et vakkert skyggespill.

Fargene i pakken er 59020 Helsinge Dark og 59002 Gotland Grey

Tomteverkstad

Tenn masse stearinlys og pynt pakkene! Fine, lysende røde Falu Red stråler virkelig og skaper julestemning.

Fargene i pakken er 59011 Falu Red og 59002 Gotland Grey

Pinner

For å strikke Julvanten trenger du pinne 3.5 mm. Vi tipser om våre fine strømpepinner Björk; blanke og holdbare og perfekt til Svensk Ull. Velg 15 cm så blir det perfekt til votten! For deg som vil strikke med rundpinne og Magic Loop-teknikk tipser vi om ChiaoGoo SS Red Lace, 120 cm / 3.5 cm.

Tillbehör

Använd en maskhållare eller en garnände när du ska sätta av tummens maskor. Det är också toppen med en bra ullnål och en ulltvål till dina vantar. Sedan skadar det ju förstås inte med en fin projektväska till dina vantar - vår ekologiska tygkasse är perfekt! Klicka på bilden för att komma till produkten!


Psst! Gå med i vår Facebook-grupp Julvanten – där delar vi bilder, tips och inspiration. Visa gärna ditt arbete på Facebook och Instagram (@jarbogarn). Glöm inte att hashtagga med #julvanten2022!

© 2024 - Eddna