Laster...
Julvanten 2023: Materialinlegg

Julvanten 2023: Materialinlegg

Posted: 17 November, 2023
Writer: Maja Karlsson
Kategori:

Julvanten 2023 innledes den 13. desember. Som vanlig er det Maja Karlsson som står for designet, og vi publiserer den første delen av oppskriften tidlig om morgenen, så du som vil, kan stå opp tidlig og strikke til luciamorgenen. Ser frem til å tilbringe en stemningsfull adventstid sammen med dere som vil dele denne koselige tradisjonen med oss! 
 

Tekniske elementer som inngår 
Vrangbord i halvpatent/fisherman’s rib
Latvisk flette 
Tommel med tommelkile
Mønsterstrikk med to farger

 

DATO 
Materialinlegg: 5. desember (som du leser nå)
Del 1: 13. desember 
Del 2: 15. desember 
Del 3: 18. desember 
 

GARN OG FARGER 
Julvanten strikkes i vår fine Svensk ull 4 tr!  Det er et 4-trådet ullgarn av svensk ullråvare, produseres av Klippans Yllefabrik og finnes i 12 farger.

Det trengs to farger til julevotten, det vil si en hespe av hver farge som angitt nedenfor. Ettersom votten er strikket i to farger, er det viktig å tenke på at fargene skal stå i god kontrast til hverandre. Velger du en av de foreslåtte garnpakkene er du her på den sikre siden. Vil du velge farger selv? Vær da nøye med å sjekke at fargekontrastene bidrar til at mønsteret kommer tydelig frem! NB! Det går også fint å strikke julevotten i RAGGI om du foretrekker det!

 

PINNER
For å strikke julevotten trenger du strømpepinner i størrelser 4 mm og 5 mm.

 

TILBEHØR
Du trenger også saks, målebånd og en nål til å feste trådene med

 

STØRRELSE
Julevotten kommer i damestørrelse med følgende mål:
VOTTENS BREDDE Ca. 10 cm 
VOTTENS LENGDE Ca. 28 cm 
TOMMELENS LENGDE: 7,5 cm 
LENGDE, HÅND (fra tommelens slutt): 17 cm 
LENGDE, MANSJETT: 7 cm 

Strikkefasthet:
Ca. 18 m x 19 omg glattstr i mønster med p 5 mm = 10 x 10 cm 

Fargeforslag 
Her finner du Majas ferdige fargeforslag. I pakken inngår to hesper Svensk Ull 4-tr i pakkens farger.

 

Julefrid: farger 59123 + 59102
Den mest klassiske av fargekombinasjoner til jul. Dyp rubinrød og ufarget naturgrå, vakkert synes vi! Maja strikker vottene sine i denne fargekombinasjonen.

Til pakken

Julvanten: Julefrid

Norrsken: 59124 + 59101

Har du noen gang vært så heldig å se nordlyset? Denne fargekombinasjonen er inspirert av nattehimmelen når den gnistrer av magiske farger og kaster sitt lys på snødekte marker.

Til pakken

Julvanten: norrsken

Rimfrost: 59112 + 59101  

Is på vannet dekket med et tynt lag hvit rimfrost. Du vet når luften er bitende kald og solen stråler fra horisonten – der ser vi denne vakre lyseblå votten.

Til pakken

Julvanten: rimfrost

Granris: 59108 + 59102  

Den grønne fargen er inspirert av våre svenske skoger, der mange av trærne er eldre enn menneskene som vandrer her. En vott som hyller kransen på døren, men også granen som står alene i skogen.

Till paketet

Julvanten: granris

Midvinternatt: 59122 + 59115  

Bare nissen er våken! Og noen strikkere som ikke får nok av vottestrikking… Denne fargekombinasjonen er som et stearinlys i den mørke hytta, eller julekulen som dingler i grantreet.

Till paketet

Julvanten: midvinternatt

Psst! Bli med i vår  Facebook-grupp Julvanten – der deler vi bilder, tips og inspirasjon. Vis gjerne arbeidet ditt på Facebook og Instagram  (@jarbogarn). Glem ikke å hashtagge med #julvanten2023! 

© 2024 - Eddna