Laster...
Les mer om Järbo Select

Les mer om Järbo Select

Posted: 15 November, 2023
Writer: Madelene Linderstam
Kategori:

Seks nye garnkvaliteter og vårt mest luksuriøse hefte hittil. Med Järbo Select tar vi deg med på en spennende reise rundt jorden! Her vil du finne noen av verdens mest eksklusive garner og design som løfter garnkvaliteten til noe helt ekstraordinært. Hva med kammet svensk ull, klassisk tweed fra Donegal og plantefarget fluffy alpakka? Vi har nøye valgt ut kvaliteter som garanterer en spennende opplevelse. Plaggene er tidløse, skapt av kjente designere som har fått i oppgave å sette garnet i fokus.

Les mer om Nr. 6: Årets avling fra Norrby Gård

Velkommen til Norrby Gård, en vakker sauegård ved sørspissen av Mälaren i Västmanland. Rundt gården finner du variert natur med kulturbeiteland og mange hektar for sauene og lammene å beite på. Gården drives av Tomas og Anna, som er sjette generasjon bønder på samme sted.

Sauene på Norrby er en vakker krysning mellom svenske finullssauer, kjent for ulla sin, og den britiske rasen Dorset. Dorsetsauene har en krøllete, tett ull som passer godt sammen med finullens mer luftige og lette ull. Å ta vare på ulla har alltid vært viktig på Norrby gård. Sauene klippes to ganger i året, om våren og høsten. I Select nr. 6 er det hovedsakelig ull fra høstklippingen, siden den ulla er av høyere kvalitet etter å ha gått ute hele sommeren. Ulla sorteres umiddelbart, en kunst i seg selv som krever solid kunnskap. Fargen på garnet er sauens egen - en myk, kremhvit jevn nyanse. Vi har valgt å ikke farge den, fordi den rett og slett er så vakker som den er.

Norrby gård er stolt over å bruke hele dyret på en svært bærekraftig måte - fra kjøttet til ulla. Vi er også stolte av samarbeidet med Norrby Gård og Klippans Yllefabrik. Järbo Select nr. 6 er et helt unikt garn: et mykt, kammet svensk ullgarn av høyeste kvalitet som ikke kan fås andre steder. Vi har stemplet det som "årets avling". Vi ser gjerne på det som en fin årgangsvin som ikke kan gjenskapes i nøyaktig samme form - noe å samle på, strikke med og nyte!

norrbygard-06-768x576
2012-09-19-09.52.421-1024x575
IMG_0099-768x768

Se oss vis alle garner og plagg

© 2024 - Eddna