Laster...
Om Manos del Uruguay

Om Manos del Uruguay

Posted: 07 May, 2022
Writer: Madelene Linderstam
Kategori:

Vår historie

Manos ble startet i 1968, med det formål å hjelpe kvinner fra Uruguays landsbygd å få til en inntekt. Når vi fremstiller våre produkter tar vi utgangspunkt i varene vi har for hånden; ullen, og de kunnskaper som finnes i vår arv. Vi spinner, farger, strikker og vever produkter som senere selges over hele verden. Vår organisasjon er et kooperativ; håndverkerne eier alt og vi er helt selvstyrende. I dag drives Manos av 400 håndverkere, men under høysesongen sysselsetter vi så mange som 1200 håndverkere.


manosKvinna_large

Vårt mål

Manos Del Uruguay er en non-profit organisasjon som eies og drives av landbrukets kvinner. Vårt oppdrag er å skape arbeidsplasser og inntekter for kvinner fra landsbygda. Dette
gjør det mulig å holde hele familier samlet i hjembygdene sine, istedenfor å måtte flytte inn til større byer (der livskvaliteten er
betydelig lavere). I over 40 år har Manos bidratt til å forbedre kvinners situasjon i det Uruguaynske samfunnet, gjennom å tilrettelegge ikke bare for økonomisk selvstendighet, men også for mulighet til personlig utvikling.

Du kan se opprinnelsestedet på hvert hespe vi tilvirker, og dessuten finner du håndverkerens signatur på etiketten. Derfor vet du akkurat hvemog hvilke som har nytte av det garnet du kjøper. Vi er også medlemmer av World Fair Trade Organization (WFTO). Våre forretningsmetoder preges derfor av åpenhet, rettferdighet og respekt. Både i hvordan vi styres og hvem vi samarbeider med.

Manos Del Uruguays engasjement for miljøet gjenspeiles i vår anvendelse av naturlige fibre; ull, silke, bomull, lin og alpakka. Vi benytter vann og andre naturlige ressurser med omsorg, samtidig som vi unngår å bruke skadelige kjemikalier i innfargingsprosessen.


Vårt garn

Alle garner er håndlagede garn som produseres av råvarer i vår nærhet. De unike, tekstile variasjoner i et håndlaget garn kan aldri gjenskapes i et garn som er spunnet i maskin. Manos farger er vår signatur. Hemmeligheten ligger i små partier som farges i vedfyrte vannkokere. Faktorer som det lokale vannet, været og tid på året bidrar alle til de subtile nyansene i de farger som tas frem. Hver sesong utvikler våre fargere mange nye nyanser som legges til i vårt bibliotek av mer en tusen ulike farger. Vi kombinerer tradisjonelle metoder med mer aktuelle fargeinspirasjoner for å kunne tilby deg det mest livfulle, spennende garn du kan tenke deg. Manos består av 13 kooperativer fra 17 små byer rundt omkring på Uruguays landsbygd. Ta en titt på din etikett; du kommer trolig til å lese Fraile Muerto, Rio Branco eller Dragon, navn på byene der våre håndlagde garn blir produseres.

manos_garntorkning

Vil du vite mer? Den svenske podcasten Stickbubblan har en episode hvor hun snakker om Manos og alle garnene. Se gjerne episoden her.

Garnet vi har fra Manos del Uruguay er

  1. Franca
    Manos del Uruguay
    Franca
    100 % merinoull (superwash)
    Pris fra kr 176,80 Vanlig pris kr 442

Så moro at du ville lese dette innlegget – vil du lære mer om strikking, hekling og garn? Gå til vår tips og råd-side.

© 2024 - Eddna