Laster...
Sjön knitalong del 3: Ermer

Sjön knitalong del 3: Ermer

Posted: 13 April, 2021
Writer: Madelene Linderstam
Kategori:

Det er virkelig fint å oppleve alle koftene og genserne som ser dagens lys! Det er også morsomt å se at dere inspirerer og hjelper hverandre i facebook-gruppen Sjön knitalong.

Om du er her for første gang og lurer på hva dette handler om, så er det en knitalong der vi sammen strikker koften Sjön i Léttlopi etter et gratismønster som finnes på svensk, engelsk, finsk, dansk og norsk. All informasjon du trenger finnes her. (link) Jeg som skriver blogginnleggene i denne knitalong heter Sofia Kammeborn, og gjennom blogginnleggene (som er samlet her) gjør jeg mitt beste for å veilede deg gjennom strikkingen av koften, eller genseren om du ønsker det.

Dette er det tredje blogginnlegget av fem, og vi har kommet frem til ermene.

Du kan strikke ermene på strømpepinner eller på rundpinne. Strikker du på rundpinne, kan du velge å strikke ett erme om gangen eller begge samtidig. Vil du strikke begge samtidig må du begynne med to garnnøster. Personlig synes jeg det er litt komplisert og har ikke noe imot å strikke ett erme om gangen. Men mange synes det er kjedelig å strikke ermer, og at det er lettere å få arbeidet unna om begge strikkes samtidig. Jeg strikker oftest ermene på strømpepinner. Metoden man velger når man strikker ermer tror jeg mer handler om vane og hva man selv liker best. Av og til er strømpepinnene opptatt, og da kan jeg strikke magic loop med en rundpinne. Gjør som du føler for. Eller prøv noe nytt om du har lyst. Strikker du på rundpinne kan du strikke med magic loop-metoden.

Magic loop betyr at man har en ekstra lang kabel på rundpinnen som man så drar ut gjennom arbeidet på to sider, som på bildet over.

Ermene strikkes likt på alle varianter, uavhengig av hvordan du har valgt å strikke bak- og forstykker. Etter nederkanten felles først et visst antall masker jevnt fordelt og deretter skal du med jevne mellomrom øke 2 masker på hver side av der omgangen begynner. Dette for å få en god passform på ermet.

Hvis du vil holde rede på hvor mange økninger du har strikket og hvor mange omganger du har mellom økningene, kan du sette en strikkemarkør eller sikkerhetsmål ved hver økning.

I mønsteret er det forklart hvordan du strikker økningene, og trenger du hjelp, finner du også linker til videofilmer som viser hvordan det gjøres.

Når du skal måle ermene er det fint om du legger dem på et flatt og fast underlag og jevner ut arbeidet med hånden før du måler. Deretter strikker du et erme til på samme måten. Trenger du pinnene til det andre ermet, kan du sette maskene på det første ermet på en tråd.

I facebook-gruppen er det mange som allerede har strikket ermene, og jeg har notert at ermene iblant oppleves som vide. Jeg tenker at det hører til oppskriften, at denne koften er en morsom, litt løstsittende modell. Jeg trives veldig godt i min. Som vanlig er det viktig å måle strikkefastheten, og seg selv også, når man velger størrelse. Det gir alltid mer informasjon å sammenligne samme størrelse i ulike oppskrifter, for noen modeller har løsere eller mer kroppsnær passform enn andre. Islandsgensere er alltid lette å tilpasse egne ønsker, og vil du ha litt smalere ermer, kan du selvsagt gå litt ned på maskeantallet.

Om en uke kommer neste innlegg som handler om hvordan vi setter sammen alle delene og strikker bærestykket!

Lykke til med ermene dine!

 

© 2024 - Eddna