Laster...
Sommervesten Del 1

Sommervesten Del 1

Posted: 23 February, 2022
Kategori:

#Sommarvästen2021

sommarvasten_15

Hei alle sammen, og hjertelig velkommen til vår sommer-knitalong! Vi er utrolig glade for at så mange av dere har valgt å strikke  #sommarvästen2021 sammen med oss.

Jeg (Maja) som har designet vesten og skrevet oppskriften, vil lose dere gjennom strikkingen, og det skal bli virkelig moro!

Du finner oppskriften til Sommarvästen her!

Vi vil komme med tre ulike blogginnlegg med forklarende tekster og videoer som kan hjelpe deg underveis i strikkingen. (All grunnleggende info finner du i vår materialoversikt.)

I dette blogginlegget får du delene som i oppskriften heter NEDERKANT og BOL. Det er altså disse delene vi jobber med i den kommende uken. Den 8. juli jobber vi så videre med overdelen, fra der det skal deles til ermer.


LITEN SJEKKLISTE

Før du starter – sjekk følgende:

  • Har du strikket prøvelapp og sjekket at strikkefastheten din stemmer med den som er angitt i oppskriften?
  • Har du tatt mål av din egen overvidde og sammenlignet den med målene på størrelsene så du vet at du strikker riktig størrelse?
  • Sitter du på et sommerlig sted med en svalende drikk for hånden og noe godt å legge bena på?

I så fall setter vi i gang!

Legg opp – Italiensk opplegg

Vi skal starte med å ta for oss selve opplegget! Dere vil få lære dere et opplegg som gir en rund og veldig pen kant – og den kalles  Italiensk opplegg.

1. pinne – Italiensk opplegg

2.-3. pinne – Italiensk opplegg

KNAPPHULL

Dere skal også strikke knapphull på vesten, og det gjøres slik:

Det første knapphullet strikkes på 3. pinne i hullmønsteret, deretter strikkes et knapphull på hver 24. pinne – dvs. etter at du har strikket 3 rapporter med hullmønster.

 

HULLMØNSTER

Avslutningsvis skal vi ta en ordentlig titt på hvordan hullmønsteret strikkes. For å gjøre det, trenger du å kunne følgende momenter:

3 r sm – felling som skrår mot høyre

3 r sm – felling som skrår mot venstre

Kast

OM DIAGRAMMET

Hvis du velger å følge diagrammet, skal du lese det fra høyre til venstre på pinnene på retten, og fra venstre til høyre på pinnene på vrangen. Hullmønsteret finnes også i skriftlig versjon i starten av oppskriften dersom du foretrekker det i stedet.

sommarvasten_02

Nå ønsker jag (Maja) deg lykke till med strikkingen! Vi sees også i Facebookgruppen der du kan stille spørsmål og dele bilder av din egen sommervest!

Psst! Bli med i vår Facebook-gruppe Sommarvästen2021 - der deler vi bilder tips og inspirasjon. Vis gjerne arbeidet ditt på Facebook og Instagram (@jarbogarn). Og ikke glem å hashtagge med #sommarvästen2021 !

© 2024 - Eddna