Laster...
Sommervesten Del 2

Sommervesten Del 2

Posted: 23 February, 2022
Kategori:

Hjertelig velkommen tilbake til #sommarvästen2021! For en morsom uke dette har vært! Fantastisk fint å se at dere er så mange som er med og strikker.

Dagens blogginnlegg vil handle om de delene i oppskriften som heter DEL TIL ERMEHULL, VENSTRE FORSTYKKE, HØYRE FORSTYKKE og BAKSTYKKE. Det er altså dette vi jobber med i den kommende uken. Den 15. juli jobber vi så videre med monteringen.


Mønsteret til sommervesten (gratis) finner du her.
Her finner du våre garnpakker.

 

LITEN SJEKKLISTE

Før du deler til ERMEHULL – sjekk følgende:

*Har du riktig antall masker på pinnen?

*Har du strikket riktig antall rapporter med hullmønsteret?

*Er bolens totale vidde riktig i forhold til størrelsen du har valgt?

*Sitter du på et sommerlig sted med en svalende drikk for hånden og noe godt å legge bena på?

Da går vi i gang med del 2!

Nå skal vi dele bolen i tre deler – to forstykker og ett bakstykke. Det gjøres ved at vi feller av masker der ermehullene skal plasseres.

MASKA AV

Deretter skal du jobbe med én del om gangen (de andre delene hviler på pinnen så lenge). Og heretter skal du strikke frem og tilbake i stedet for rundt.

Nå skal du starte med å strikke venstre forstykke. Du former ermehullet ved å felle av masker etter hvert, på samme måten som du felte av til ermehullene. Etter hvert skal du også forme halsringningen ved å felle av masker.

Husk bare på at maskene som senere kommer midt i halsringningen ikke skal felles av, men i stedet settes på vent på en tråd/maskeholder til det er tid for montering.

 

Når du skal måle hvor langt du skal strikke opp til skulderen, er det smart å markere pinnen der du først felte til ermehull, bruk en sikkerhetsnål eller markør og sett den litt inn på arbeidet slik at du kan holde målebåndet loddrett når du måler.

Selv de resterende skuldermaskene på de respektive delene skal settes på vent på en tråd/maskeholder til det er tid for montering.

Lykke til med ukens strikkeutfordringer! Vi sees i Facebookgruppen der du kan stille spørsmål og dele bilder av sommervesten din!

 

Psst! Bli med i vår Facebook-gruppe Sommarvästen2021 - der deler vi bilder tips og inspirasjon. Vis gjerne arbeidet ditt på Facebook og Instagram (@jarbogarn). Og ikke glem å hashtagge med #sommarvästen2021 !

 

 

 

 

 

 

© 2024 - Eddna