Laster...
Sommervesten Del 3

Sommervesten Del 3

Posted: 23 February, 2022
Kategori:

Nå er tiden inne for selve finalen i #sommarvästen2021 – denne uken skal vi avslutte vestene våre!

Dagens blogginlegg kommer derfor til å handle om selve monteringen av vesten. SKULDERSØMMENE skal strikkes sammen slik at det dannes ERMEHULL.

HALSKANT og ERMEHULLSKANTER skal strikkes på, og vi skal bruke Italiensk avfelling for å få like pen avslutning på vrangbordkantene som på opplegget.


LITEN SJEKKLISTE

  • Før du starter med monteringen kan det være lurt å feste alle løse tråder slik at plagget blir lett å håndtere når du monterer.
  • Du trenger en god stoppenål til avfellingen.
  • Du trenger en ekstra strømpepinne når du skal felle av skuldersømmene.

 

Da starter vi på del 3!

Først skal du strikke sammen skuldersømmene ved å felle av med tre pinner.

Deretter strikker du på vrangbordkanter som forklart i oppskriften.

OBS! Når du plukker opp nye masker, gjøres det alltid fra rettsiden.

Fell av vrangbordkantene med Italiensk avfelling – en sydd teknikk som gir en elastisk og pen avslutning på vrangborden.


ITALIENSK AVFELLING

Avslutningsvis fester du de resterende løse trådene. Og helt til slutt kommer prikken over i-en  – å sy i matchende knapper!

Et tips hvis du vil at prosessen med å sy i knapper skal gå raskere, er det gamle husmorknepet med å bruke dobbel tråd når du syr. Da går det faktisk dobbelt så fort med hver knapp!

Lykke til med finishen av sommervesten din, og tusen takk for denne gangen! Vi sees i Facebookgruppen der du kan stille spørsmål og dele bilder av sluttresultatet ditt!


Psst! Bli med i vår Facebook-gruppe Sommarvästen2021 - der deler vi bilder tips og inspirasjon. Vis gjerne arbeidet ditt på Facebook og Instagram (@jarbogarn). Og ikke glem å hashtagge med #sommarvästen2021 !

1D62594E-20B6-46FD-8782-86E7D6084378
© 2024 - Eddna