Laster...
Sommerjakken - Del 3

Sommerjakken - Del 3

Posted: 23 February, 2022
Kategori:

Er du klar for litt ermestrikking? Det er nemling nettopp det vi skal konsentrere oss om den kommende uken. Hjertelig velkommen til tredje delen av vår knit-along sommerjakken!

Å plukke opp nye masker

Akkurat som på bolen, så skal ermene strikkes rundt. Vi vil øke masketallet på ermene ved å plukke opp nye masker på undersiden, i maskene som tidligere ble lagt opp da vi delte til bol og ermer.

Aller først må du sette de hvilende maskene på en rundpinne eller strømpepinner.

Deretter starter du midt under ermet og plukker opp halvparten av de nye maskene. Maskene plukkes opp ved at du stikker pinnen inn midt i en maske på omgangen under oppleggskanten og henter opp tråden.

Når du kommer til overgangen mellom de nye maskene og de hvilende maskene, kan det oppstå et hull i overgangen.  Det løser jeg ved å plukke opp en maskebue akkurat i overgangen, plasserer den på venstre pinne og strikker den sammen med den første av de hvilende maskene.

Strikk deretter resten av de hvilende maskene. Unngå hull i neste overgang ved å plukke opp en maskebue i ”hjørnet”, samt en ordinær maske av de som skal plukkes opp. Plasser disse to maskene på venstre pinne og strikk dem sammen. Fortsett deretter å plukke opp resterende nye masker.

Kontroller at du har riktig antall masker på pinnen. Strikk deretter glattstrikk som forklart i oppskriften, og fell ved hjelp av fellingsomganger som fordeles ulikt avhengig av hvilken størrelse du strikker. 

Fellingsomgang

Fellingsomgangen består av to ulike fellinger. Én i begynnelsen av omgangen og én i slutten. Du strikker en vanlig maske før første fellingen, og én etter den siste. Den første fellingen skrår mot venstre, mens den siste skrår mot høyre.

Fell i begynnelsen på omgangen (overtrekksfelling):

Fell i slutten på omgangen (2 masker rett sammen): 

Passform

Prøv gjerne koften etter hvert som ermene strikkes. Da får du sjekket at passformen er riktig.

Ønsker du et videre erme, kan du droppe noen av de første fellingsomgangene. Bare pass på at maskeantallet etter alle fellingene er delelig med 4 siden du skal strikke en liten mønsterbord lengst nede på ermet, før du starter med den latviske fletten og vrangborden.

Neste uke skal vi gå i gang med monteringen av jakken, og gjøre de siste momentene! Det vil si at vi skal strikke knappekanter, lommer, og selvsagt ... klippe opp jakken. Vi sees da! 

Psst! Bli med i vår Facebook-gruppe Sommerkoftan - der deler vi bilder, tips og inspirasjon. Vis oss gjerne arbeidet ditt på Facebook-gruppen og Instagram (@jarbogarn). Og ikke glem å bruke hashtag #sommarkoftan / #sommerjakken !

© 2024 - Eddna