Laster...
Sommerkoften 2022: DEL 2

Sommerkoften 2022: DEL 2

Posted: 23 June, 2022
Writer: Maja Karlsson
Kategori:

I løpet av denne uken skal vi ta for oss bol og ermer. Det blir mye ensfarget strikking - perfekt å ta med på stranden, som bil- eller togstrikking hvis du er på reisefot, og midt i blinken hvis du strikker sammen med venner. Det er også koselig å strikke med en god lydbok på øret!

Ja – da setter vi i gang!


DELING TIL BOL OG ERMER

Nå skal koften få sin riktige fasong, dvs. bol og to ermer. Dette gjøres ved å dele bærestykkets masker i to mindre og en større del samtidig som det legges opp nye «sidemasker» under ermene. Disse sidemaskene vil bli inkludert i bolen når du strikker videre. Maskene på ermene settes samtidig på vent på tråder, til det er tid for å strikke dem.

OBS! Mål gjerne på deg selv før du deler så lengden på bærestykket kjennes riktig. Du kan sette inn enda en rundpinne i halvparten av maskene så du får trukket koften over hodet og testet. Kjenn under ermene også om passformen/vidden føles bra. Lengden på bærestykket må i noen tilfeller justeres, og det gjør du ved å strikke ytterligere ønsket antall omganger før delingen.

Delingen gjør du i denne rekkefølgen: Strikk maskene på venstre forstykke, sett maskene på venstre erme på en tråd, legg opp nye masker under ermet med dobbelt løkkeopplegg se video, strikk maskene på bakstykket, sett maskene på høyre erme på en tråd, legg opp nye masker med dobbelt løkkeopplegg, strikk maskene på høyre forstykke, strikk klippemaskene.

Sjekk deretter det totale maskeantallet, dvs. maskene som nå er plassert på pinnen (= venstre og høyre forstykke, bakstykke og de nye maskene som ble lagt opp under ermene). Det skal stemme med mønsteret.

TID FOR GLATTSTRIKK

Når delingen er gjort, og du har kontrollregnet maskene dine så du vet at maskeantallet stemmer, er det bare "rett ned-strikk" som gjelder. Strikk bolen til lengden som er angitt i oppskriften. Pass på at du måler fra punktet der delingen ble gjort, altså fra ermehullet!

Deretter strikker du ett erme om gangen. Fellingene på ermet gjøres slik i begynnelsen på omgangen: se video Og slik på slutten av omgangen: se video

Når både bol og ermer er ferdige, er det på tide å feste løse tråder og vente til siste innlegget kommer om en uke.

Lykke til med ukens strikking!


VIKTIGE LENKER

Til MATERIALINNLEGG der du kan lese mer om størrelsen på koften og hvilke materialer som trengs.
Til KAMPANJESIDEN der du kan bestille garn og tilbehør til Knit-Alongen

Psst! Bli med i vår Facebook-gruppe Sommarkoftan - der deler vi bilder, tips og inspirasjon.
Vis gjerne arbeidet ditt på Facebook og Instagram (@jarbogarn). Og ikke glem å hashtagge innleggene dine med #sommarkoftan2022 !

© 2024 - Eddna