Laster...
lovikka-04_kopiera

Lovikkagarn og votter

Lovikka-votten er en klassisk strikkevott preget av det varme, tykke ullgarnet den er strikket i og den spesielle mansjetten med enkel broderi.
Du har kanskje strikket Lovikkavantar i håndverket? Lovikkavanten er faktisk et veldig bra førsteprosjekt.

Hos oss finner du alt du trenger: Lovikka garn, gratis oppskrifter og også en detaljert filmguide. Videoen viser hvordan du strikker vottene fra start til slutt. Kjøp garnet og skriv ut mønsteret (eller last ned PDF-en gratis) og se videoene og du er klar til å gå!

Til Lovikka fra Järbo

Garnet er et rent ullgarn på nøste med 60 meter per 100 gram.

Til filmguiden vår

I vår videoguide lærer du hvordan du strikker Lovikkavantar fra start til slutt.

Mønstertips i Lovikka

Lovikka er perfekt for yttertøy, varmt tilbehør... rett og slett til mer enn bare votter!

Lovikkavantens historie

Lovikkavantens historie starter i 1892 i bygda Lovikka i Tornedalen. Det var da Erika Aittamaa – etter å ha mottatt en vottebestilling – gjorde sitt første forsøk på å strikke ekstra tykke og slitesterke votter. Da vottene var klare og skulle leveres, ble hun møtt med misnøye... Kunden var slett ikke fornøyd med vottene. Heldigvis ga ikke Erika opp! I stedet prøvde hun igjen ved å vaske hanskene flere ganger og deretter grove overflaten med kortet. Da ble resultatet annerledes – en luftig og lett og usedvanlig varm vott! Etter hvert begynte Erika å dekorere den tofoldede kragen på votten med flerfarget broderi. Det gjorde passformen bedre fordi kragen da ble mer dempet og ikke strukket så mye. I tillegg ble vottene etter gammel tradisjon forsynt med snor og dusk slik at de kunne bindes sammen og enkelt henges opp til tørk.

Vottene ble snart så etterspurt at Erika kunne forsørge seg selv og barna på inntektene fra vottesalget. Etterspørselen ble til og med så stor at hun måtte lære opp flere strikkere for å kunne levere hansker til alle som ville ha dem.

Strikkepinner, garnalternativer og tilbehør

© 2024 - Eddna