Laster...

Internasjonale garngrupper

Vi bruker den internasjonale standarden for å gruppere garn med lignende tykkelse og masketetthet. Nedenfor ser du hele Eddnas sortiment inndelt etter disse gruppene.

Garn som er i samme garngruppe kan ofte erstatte hverandre, men ikke glem at garnforbruket og utseendet på plagget kan variere dersom du bytter garn. Lag alltid en prøvelapp!


Å tenke på når du bytter garn

Det går fint å bytte garn (og selvsagt også farger!) fra det som er oppgitt i en oppskrift til et annet. Det viktige når du bytter garn er at du har samme masketetthet som oppgitt i oppskriften. Glem det som står på banderolen om anbefalt pinne- eller heklenål og anbefalt masketetthet – det er ditt eget håndlag som avgjør hvilke pinner eller hvilken heklenål du skal bruke til oppskriften du har valgt.

Hvis oppskriften angir 20 masker på 10 cm, skal du få akkurat den masketettheten med ditt garnalternativ. Strikk eller hekle en prøvelapp og mål: Hvor mange masker har jeg på mine 10 cm? Har du har for mange masker: Bruk tykkere pinner eller heklenål. Har du for få masker? Bruk tynnere pinner eller heklenål.

Masketettheten avgjør plaggets ferdige mål med matematisk nøyaktighet. Har du samme masketetthet som i oppskriften, uansett hvilket garn du bruker, så vil plagget få riktige mål.

 1. Manos del Uruguay Fino
  70 % ekstra fin merinoull, 30 % silke
  Dette produktet gir: 390 poeng
  Pris fra kr 390
 1. Manos del Uruguay Alegria
  75 % merinoull, 25 % polyamid
  Dette produktet gir: 308 poeng
  Pris fra kr 308
 1. Manos del Uruguay Fino miniskeins
  70 % ekstra fin merinoull, 30 % silke
  Dette produktet gir: 442 poeng
  Pris fra kr 442
 1. Hoooked Zpagetti
  90 % resirkulert bomull, 10 % øvrige fibre
  Dette produktet gir: 133 poeng
  Pris fra kr 133
 1. Hoooked Ribbon XL
  80 % resirkulert bomull, 20 % øvrige fibre
  Dette produktet gir: 133 poeng
  Pris fra kr 133

Betalingsalternativer

Copyright © 2021 - present Magento, Inc. All rights reserved.