Laster...

Svensk ull fra Järbo - Et garn laget av ull fra svensk sau

Over tusen tonn svensk ull brennes eller kastes hvert år, det vil vi endre på. Til å begynne med har vi benyttet oss av 8 tonn, og mer skal det bli! Vi er så glade for endelig å kunne bruke svensk råvare i et garn, som også er utrolig deilig å strikke med. Svensk ull er et rustikt 3-trådet ullgarn (180 m/100 g) for å strikke både små og store prosjekter. Ullen i garnet kommer fra svenske sauegårder i Skåne og Halland og er spunnet av Klippan Yllefabrik utenfor Riga for Järbo. Å bruke svensk ull i stor produksjon er ikke enkelt. Alt fra klipping og sortering til spinning av ullen foregår i dag i svært liten skala. Vårt håp er at investeringen vår skal få både sauebønder og spinnere til å tørre å investere i vår fine svenske ull!

Alle nyanser bortsett fra det naturhvite er farget på en base av grå gotlandsull, som gir levende og spennende fargeendringer i garnet. Vi er spesielt stolte av fargepaletten – målet vårt er at hver farge både skal tale for seg selv og matches med andre farger.

Ullen i garnet samles inn av fantastiske CC Wool - Calle og Charlotte - de klipper sauene og sorterer ullen, som Klippan Yllefabrik så spinner og farger for oss. Resultatet: et unikt garn som ikke finnes andre steder. I tillegg til gotlandsull inneholder garnet en blanding av ulike svenske saueraser, for eksempel dorcet og finull.

Så – sist, men ikke minst, har vi selvfølgelig produsert kjempefine mønstre spesielt utviklet for svensk ull. Vi håper du har lyst til å strikke og hekle hvert eneste mønster i den. Tanken er at de skal passe både nybegynnere og de som ønsker en utfordring. Design er blant annet representert ved Maja Karlsson og Kajsa «Tornedalsfrun» Vourela.

© 2024 - Eddna